Eten in VenetiŽ

Er bevinden zich enkele fantastische restaurants in VenetiŽ, die de lokale keuken van de Venetianen bereiden. Lokale specialiteiten zijn o.a. polenta en risotto. De risotto wordt vaak gemaakt met zeekatten (een soort inktvis) en daar de inkt van.

Naast de gerechten die typerend zijn voor de keuken van VenetiŽ, zijn de andere bekende Italiaanse gerechten uiteraard ook op veel plaatsen te verkrijgen. Door de ligging van de stad aan zee is ook het aanbod van vis zeer groot.

Zowel de lunch als het avondeten wordt in ItaliŽ vaak later gegeten dan in Nederland, maar het grootste deel van de restaurants zijn meestal al vroeger open. Aangezien er veel toeristen naar VenetiŽ komen om vakantie te vieren, houden de restaurants ook wel rekening met de tijden waarom andere wereldburgers graag zouden willen eten.

Wilt u op uw vakantie in VenetiŽ echte traditionele lokale gerechten eten? Voorbeelden van dit soort gerechten zijn Baccala Mantecata (stokvis), Fiori di Zucchini (courgettebloemen), Carpaccio, Brodo di Pesce (vissoep), Sardine in Saor en de klassieker Tiramisu.